Αλέξης Σαββόπουλος

Από ολότελα δικό του… άξιος της μοίρας του

Η σούμα βγάζει πλέον, τρεις χαμένους βαθμούς σε μια εβδομάδα, που αν τους είχε σήμερα η ομάδα του Αναστόπουλου, θα ήταν όχι μόνο γερά στο κόλπο της ανόδου αλλά και απόλυτος ρυθμιστής.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Στη Λαμία πριν από μια εβδομάδα και παρά την σφαγιαστική διαιτησία του Καλογερόπουλου, ο Άρης είχε την ευκαιρία να σώσει με το χαμένο πέναλτι του Καπνίδη τον βαθμό. Δεν το έκανε και έφυγε με άδεια χέρια. Χθες στη Ριζούπολη, για ένα ημίχρονο, έχει φέρει το παιχνίδι με τον πρωτοπόρο Απόλλωνα στα μέτρα του, προηγείται με 0-2 και βγάζει εικόνα ομάδας που μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει τους τρεις βαθμούς.

Τελικά αυτοκτόνησε και πήρε μόνο ένα βαθμό που μοιάζει με αυτόν της παρηγοριάς στον άρρωστο. Έβαλε βέβαια και το χεράκι του ο Μάρκος Ντούνης με την ανόητη και -λίγα λέμε- αποβολή του με την έναρξη της επανάληψης. Με το σκορ στο 0-2, τον Απόλλωνα να απειλεί μόνο με γιόμες και την πλάστιγγα να γέρνει φανερά υπέρ του Άρη, ειλικρινά μόνο ο παίκτης του Άρη μπορεί να εξηγήσει τι είχε στο μυαλό του και… επιδίωξε την δεύτερη κίτρινη.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα σαν να ξύπνησε ο εφιάλτης σε παίκτες και τεχνική ηγεσία και η «γεμάτη» εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου έδωσε τη θέση της σε μαζική άμυνα για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Ο Άρης, με τον Πίτου τραυματία εκτός, αδυνατώντας να κρατήσει μπάλα για παραπάνω από λίγα δευτερόλεπτα, ταμπουρώθηκε στην περιοχή του. Η γρήγορη μείωση του σκορ στο 53΄ δεν άλλαξε το πλάνο. Ίσα-ίσα που μπήκε ένας ακόμη ψηλός κεντρικός αμυντικός (Ιντζίδης) για να αντιμετωπιστεί η αεροπορία του Απόλλωνα και η πίεση που είχε αρχίσει να ασκεί. Για ένα δεκάλεπτο περίπου, χρειάστηκε ο Διούδης για να μείνει το 2-1.

Έπειτα και μέχρι την ισοφάριση του Ντάσιου στις καθυστερήσεις, εύκολα ή δύσκολα οι παίκτες του Αναστόπουλου κρατούσαν τη νίκη. Όταν όμως αμύνεσαι επί 45΄ και μάλιστα με παίκτη λιγότερο, υπάρχει ο κίνδυνος να δεχτείς κι άλλο γκολ όπως και έγινε και από εκεί που ο Άρης πήγαινε για μια καθαρή και εύκολη νίκη στην Ριζούπολη φεύγει σαν να… έχασε και με σμπαραλιασμένο το ηθικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο πρώτος που την… ακούει είναι ο προπονητής. Για τις αλλαγές, την οπισθοχώρηση, την εικόνα πανικού για ένα δεκάλεπτο μετά την αποβολή. Αν κρατούσε άλλα τρία λεπτά η άμυνα, σήμερα όλα καλά και όλα ωραία. Δέχθηκε το γκολ και κάπου πρέπει να «χρεωθεί» η νέα απώλεια.

Η σούμα βγάζει πλέον, τρεις χαμένους βαθμούς σε μια εβδομάδα, που αν τους είχε σήμερα η ομάδα του Αναστόπουλου, θα ήταν όχι μόνο γερά στο κόλπο της ανόδου αλλά και απόλυτος ρυθμιστής. Αντ΄ αυτού είναι στο μείον τέσσερα από την Λαμία και στο μείον επτά από τον Απόλλωνα. Κοινώς τρεχάτε ποδαράκια μου, αφού δεν έχει πλέον τα περιθώρια για απώλειες και οι δυο προπορευόμενοι πρέπει να χάσουν βαθμούς, για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Υ. Γ Περιττό να πούμε πως για να ποντάρει σε απώλειες των δυο πρωτοπόρων ο Άρης, οφείλει να κερδίσει την Τετάρτη τον Αγροτικό στο εξ αναβολής παιχνίδι. Ειδάλλως…

Υ.Γ 1. Για ένα ημίχρονο ο Άρης έπαιξε έτσι όπως θέλει να τον βλέπει ο κόσμος του και μετά την αποβολή το ακριβώς αντίθετο.
ΥΓ2 Ταυλαρίδης και Σόουζα συνθέτουν ένα αξιόπιστο δίδυμο όπως φάνηκε χθες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x